kasia klein

Kasia Huisman is wondzorg expert/dermatologie verpleegkundige bij BrabantZorg, freelance docent, redacteur NTVW en docent VOSON Radboud. Sinds biedt Kasia haar brede expertise ook aan vanuit haar eigen bedrijf WoundQuality, waar ze verschillende diensten samen brengt die bijdragen aan kennisdeling en kwaliteitsverbetering in wondzorg.

Kasia volgde de wondopleiding Post-HBO op hogeschool van UZ Gent. Zij is auteur van het boek ‘Casuïstieken wondzorg uit de praktijk’ waarin maar liefst 33 casuïstieken van verschillende soorten wonden door haar worden beschreven. Nog steeds publiceert zijn in het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW) ieder maand een casuïstiek, met de nadruk op de praktijk waarmee gewerkt moet worden en de kracht van zorg op maat vanuit de juiste kennis en ervaring.

Casuïstieken uit de praktijk zijn ook de basis van haar voordracht voor het congres. Daarin brengt ze praktijk en de kwaliteitsstandaard dicht naar elkaar. Vanuit twee opvallende casuïstieken uit de praktijk bespreekt zij hoe de organisatie van wondzorg in de praktijk is geregeld en wat er soms mis kan gaan.

De titel van haar voordracht is: Heeft iedere 'Master' verstand van wondzorg.