jacquelineJacqueline Vestjens is verpleegkundig specialist, MSc Wound Healing & Tissue Repair en docent verpleegkunde. Zij is mede oprichter van Het Kenniscentrum Wondbehandeling dat een belangrijke plaats heeft ingenomen in de regio Venray. In het centrum wordt samengewerkt tussen professionals en diverse organisaties in wondzorg. Jacqueline vindt het belangrijk dat de patiënt centraal staat met korte lijnen voor een snelle en optimale behandeling.

Het Kenniscentrum Wondbehandeling waar Jacqueline Vestjens werkzaam is behandeld gecompliceerde wonden onder verantwoordelijkheid van de gespecialiseerd arts Armand Rondas en andere gespecialiseerde wondverpleegkundigen die daarvoor allen specifiek zijn opgeleid in wondzorg.
De patiënt staat centraal en wordt betrokken bij het behandelplan, Daarbij hoort ook voorlichting over leefstijl, voeding en beweging, ter bevordering van een snelle wondgenezing. Op het centrum wordt veel aandacht gegeven aan het vergroten van kennis en vaardigheden van onder meer huisartsen, thuiszorg en anderen door het organiseren van onderwijs en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Het Kenniscentrum maakt samen met andere zorgaanbieders deel uit van de keten wondzorg in Noord- en Midden-Limburg.

Jacqueline heeft veel ervaring met de organisatie van wondzorg in de praktijk en de rol van de verschillende disciplines. Wat dat oplevert deelt ze met ons in haar presentatie.