Arrow
Arrow
Slider

AANMELDEN
banner aanmelden
Wilt u direct naar het
aanmeldingsformulier
klik dan HIER

10 jaar congres

quality logo

2007 - 2016

2007 Wondzorg een medisch specialisme
2008 Op weg naar een betere wondzorg
2009 Wanneer doen we Wat?
2010 De multidisciplinaire structuur van wondzorg
2011 Registreren maakt wondzorg beter
2012 Speerpunten in wondzorg
2013 Spelers in wondzorg
2014 Ecologie van de wond
2015 Trilogie rondom de wond
2016 'DE UITDAGING' Multidisciplinair samenwerken in wondzorg
2017 GOEDE WONDZORG 'Wat is dat?'

 

Een eenvoudig gestelde titel!  Maar de invulling is wel wat anders. Vorig jaar gaf Zilveren Kruis aan op het congres dat ze voor goede wondzorg gingen. Direct werd er een vraag gesteld door één van de deelnemers: 'Kunt u een definitie geven van wat volgens u goede wondzorg is.' Je begrijpt het al, het werd daarna even stil en een echt duidelijk antwoord kwam er niet. Zilveren Kruis gaf dus eigenlijk al in 2016 het nieuwe thema voor 2017. En dat het moeilijk is om in te vullen bleek al in het begin van het jaar bij het samenstellen van goede sprekers en het aansluiten van de onderwerpen.

Mersch Ruben 500Wat betreft onze key speaker dit jaar zijn we wel heel erg tevreden en dat is geworden Ruben Mersch, schrijver, bioloog en filosoof. Misschien voor iedereen onbekend maar dat is hij zeker niet in België. Ruben heeft twee heel interessante boeken geschreven. De één is 'Oogklepdenken' waarvan inmiddels 15.000 exemplaren van verkocht zijn en de andere  'Waarom iedereen altijd gelijk heeft'. Twee titels die voor zich spreken en waar hij een aantal specifieke zaken uit zal belichten.

We hebben de invulling heel rustig gedaan om zo goed mogelijk het thema 'Goede wondzorg. Wat is dat?' in te vullen. Heel nauwgezet de sprekers gezocht, meestal academisch opgeleid en hun onderwerpen doorgenomen. Tenslotte willen we wijzer worden. Dat kost tijd, heel veel tijd. Vandaar dat we een jaar lang de tijd voor hebben genomen en hebben dat ondersteund met zoveel mogelijk met publicaties in het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg, zoals de rubriek 'Goede wondzorg. Wat is dat? Lees dus het tijdschrift. We besteden altijd om die reden in het NTVW uitgebreid aandacht aan de sprekers en hun onderwerpen, zodat u goed voorbereid bent op deze bijzondere congresdag. Sprekers die zich hebben gespecialiseerd in de onderwerpen waarvoor altijd heel veel belangstelling is en we veel van kunnen leren. Zo krijgt u voordrachten van Gwendolyn Cazander, vaatchirurg, Robbert Meerwaldt, vaatchirurg en Prof. Dr. Tom Coenye en Steven Smet, verpleegkundig specialist wondzorg. Verder gaan we het bedrijfsleven nog in het zonnetje zetten want tenslotte zorgen zijn een groot gedeelte voor de financiële middelen om een dergelijk congres in elkaar te zetten.

Om met alles een zo'n goed mogelijk resultaat te bereiken kiezen wij het liefst voor een A-lokatie in Ede. We weten daar het daar goed is georganiseerd en dat geeft rust. Het  CineMec Theater te Ede. Ruime parkeergelegenheid. Mooie ruime zaal voor 350 personen. Groot beeldscherm en goed opgeleide technici die ons begeleiden zodat er zo min mogelijk haperingen zijn in de presentaties. Wij willen kwaliteit leveren in de wondzorg om de kennis zo goed mogelijk over te brengen, omdat jullie ook kwaliteit willen leveren naar de patiënt. Blijf daarom de komende 2 maanden ons volgen op deze site.  De prijs van het congres is € 145,00. Meld je aan mis het niet!Titels: Zijn nog niet de originele titels en ook de teksten kunnen nog worden aangepast.

 Maarten Wolterink
Maarten Wolterink, cartoonist.
BUITENSTAANDER
Afgezien van het feit dat we Ruben Mersch al hebben als key-speaker en niet uit de wondzorg komt maar er meer biologisch en filosofisch tegen aan zal kijken hebben we ook nog een andere buitenstaander die weer op een andere manier naar onze wondzorg kijkt en daar natuurlijk zijn mening over geeft. Hij doet dat in cartoonvorm.

Maarten Wolterink, cartoonist. We kunnen rustig stellen bekend van radio en tv. Want Maarten tekent er lustig in ons wereldje op los. Hieronder kunt enkele van zijn cartoons zien waarvan sommige ook in het NTVW hebben gestaan die hij heeft gemaakt op het wondzorg symposium van CZ. Kritisch, scherp en indringend zijn zijn cartoons die hij ter plekke maakt in het ochtendprogramma van het congres en die dan worden getoond op het grote scherm van het CineMec Theater. Zoals gezegd, Maarten Wolterink is landelijk heel erg bekend want zo maakte hij onlangs nog een cartoon over de aanslag in Manchester die veel indruk maakte.

SympCW01  SympCW02 
 SympCW03  SympCW04
 SympCW05  SympCW06
 SympCW07  SympCW08
SympCW09 SympCW11